4 narrowcasting tips voor jouw interne communicatie

Goede interne communicatie is erg belangrijk in een bedrijf. Het zorgt ervoor dat medewerkers zich betrokken voelen en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Narrowcasting is een moderne manier om met medewerkers te communiceren. We geven graag 4 narrowcasting tips voor jouw interne communicatie!

4 Narrowcasting tips voor jouw interne communicatie

Narrowcasting voor interne communicatie kan veel opleveren als het op de juiste manier wordt ingezet. Maar hoe kun je het zo efficiënt mogelijk inzetten? Bekijk onze 4 tips

  1. Plaatsing

Er moet goed nagedacht worden over de plekken waar de schermen komen te hangen. Een goede plaats voor narrowcasting is bijvoorbeeld de koffiecorner of een lift. Mensen moeten daar vaak even wachten en kijken om zich heen

2. Kort, maar krachtig

Zorg dat de boodschap kort, maar krachtig is. Dus geen hele lange teksten, want die worden vaak niet gelezen. Vermijd ingewikkelde zinnen en houdt het simpel. In één oogopslag moet duidelijk zijn wat er wordt bedoeld.

3. Maak gebruik van afbeeldingen

Door gebruik te maken van afbeeldingen is narrowcasting voor medewerkers aantrekkelijker om naar te kijken. Daarnaast zorgt visueel beeld ervoor dat in een oogopslag duidelijk wordt waar het over gaat. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de afbeelding aansluit op de tekst.  

4. De juiste content

Het is belangrijk om de juiste content te plaatsten. Voor interne communicatie kan je denken aan verjaardagen van personeel, interne vacatures, nieuwe producten of diensten, het voorstellen van nieuw personeel, statistieken en feestelijke gelegenheden. Ook kun je belangrijke datums van bijvoorbeeld meetings terug laten komen op de beeldschermen. Zo zorg je ervoor dat je medewerkers op de hoogte blijven van alles wat er in het bedrijf speelt. De onderwerpen die belangrijk zijn kan je iets langer laten staan dan de onderwerpen die minder van belang zijn.

Narrowcasting bij Channel4you

Door middel van narrowcasting houd je jouw personeel op de hoogte van de allerlaatste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen het bedrijf. Channel4you biedt software aan die eenvoudig en overzichtelijk is. Ook kun je regelmatig je content vernieuwen. Je kunt aangeven hoelang iets in beeld moet blijven, maar ook in welke periode of op welke dagen van de week iets te zien moet zijn.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.