5 beroepen die niet zonder narrowcasting kunnen

Narrowcasting heeft vijf grote voordelen: 1. Het is een opvallend adverteerkanaal, 2. het werkt eenvoudig, 3. het is razendsnel up-to-date, 4. bedrijven vergroten er hun naamsbekendheid mee, 4. het stimuleert impulsaankopen en 5. wachtrijen worden er minder vervelend van. We merken niet voor niets dat bedrijven uit allerlei branches gebruik maken van narrowcasting. In deze blog geven we vijf voorbeelden van bedrijven die bovenstaande voordelen écht ervaren. Dus eigenlijk vijf uiteenlopende bedrijven die anno 2016 niet meer zonder narrowcasting kunnen.

1. De huisarts

Huisartsen spreken dagelijks tientallen mensen met pijnklachten, zorgelijke kwesties en medische vragen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de wachttijden soms flink uitlopen. Een narrowcastingscherm kan die wachttijd verzachten. Vooral als patiënten er interessante content op lezen, zoals het nieuws bijvoorbeeld. Huisartsen kunnen op de schermen informeren over hoe lang de wachttijd nog duurt en waar mensen in de zomer extra op moeten letten: straling van de zon, teken in het bos of de griepprik bijvoorbeeld. Ook de openingstijden, extra spreekuren en feestdagen passen goed op het scherm. Hang het scherm (of de schermen) op een strategische plek in de wachtkamer en patiënten kijken er gegarandeerd naar.

2. De groenteboer

Groenteboeren verkopen ieder seizoen weer andere seizoensgroenten. Ze willen daar natuurlijk ook vanaf, want lang kunnen ze het niet bewaren. Advertenties over deze seizoensgroenten kunnen duidelijk worden vertoond op het scherm boven de toonbank. “Nu! Pompoenen van boer Mees!” “Het is weer aspergetijd!” Sponsoracties, recepten (mét veel groenten) en fikse kortingen krijgen een mooi en opvallend plekje op het scherm.

3. Het kinderdagverblijf

Misschien denkt u er in eerste instantie niet direct aan, maar ook kinderdagverblijven hebben baat bij narrowcasting. Gewijzigde openingstijdens wegens schoolvakanties en feestdagen, jarige kinderen, speciale kinderacties en cursusaanbiedingen: allemaal perfecte content voor narrowcasting.

4. De makelaar

Een makelaar wil zijn huizen kwijt. Niet één, maar een hele hoop. Al die huizen kan de makelaar duidelijk en overzichtelijk presenteren op narrowcastingschermen. De afbeeldingen, video’s en advertenties staan haarscherp op het scherm: dat valt op!  Pssst… woon- en woning-zoektips doen het ook goed. Meer informatie over de huidige huizenmarkt (vooral als het om positief nieuws gaat) geeft ook een goede impuls.

5. De snackbar

Ten slotte kan de snackbar niet meer zonder beeldscherm. De MacDonalds heeft zelfs schermen die gekoppeld zijn aan het weer. Is het mooi weer buiten? Dan toont het scherm ijsjes, is het slecht weer? Dan staat er een opwarmertje klaar. De ‘gewone’ snackbar kan ook uitstekend uit de voeten met narrowcastingschermen. De menukaart staat er duidelijk op, maar verrukkelijke hamburgers en verse patatten kunnen ook zeer verleidelijk worden getoond aan de wachtende klanten. Op zo’n manier dat het water hen in de mond loopt. Nieuwe snack in het assortiment? Hoppa! Op het scherm ermee, zo is de snack binnen no time bekend bij het publiek. Het moge duidelijk zijn dat narrowcastingschermen multifunctioneel zijn. Het verblijdt klanten, maar als het goed is ook de gebruiker. Verkoopcijfers stijgen en klanten blijven tevreden.

Voorbeeld narrowcasting schermen

Meer weten?

Wil je weten wat de verschillende mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Heb je interesse in een eigen beeldscherm of wil je meer weten over het adverteren in ons schermennetwerk? Bel ons via 088-9090450 of vul het contactformulier in. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.