De 5 geboden voor succesvolle narrowcasting

Narrowcasting is een prachtig communicatiemiddel waarmee het adverterende bedrijf op gerichte wijze die ene specifieke klant benadert. Eenmaal een narrowcastingsysteem aangeschaft? Dan zijn er nog wel een aantal geboden om narrowcasting succesvol in te zetten. Hier volgen de vijf regels voor succesvolle narrowcasting.

Gebod 1 – Relevante content

Heeft u goed nagedacht over de content die u via de beeldschermen wilt verspreiden? Wat wilt u precies bereiken met uw content en hoe denkt u dat de klant de content opvat? Hoe bereikt u uw doelgroep op de juiste manier? Het klinkt bijna cliché, maar het is toch zo: content is king. Relevante, interessante en opvallende content blijft (positief) hangen. Onoriginele, dwingende of saaie berichten worden niet ten dank afgenomen. Al gaan we er niet vanuit dat u dergelijke content op beeldschermen plaatst. Toch komen we in de praktijk genoeg bedrijven tegen die narrowcasting helaas niet optimaal inzetten. Denk daarom goed na over wat u de wereld in stuurt.

Gebod 2 – Locatie narrowcasting

Waar plaatst u uw beeldschermen? Zorg voor een strategische plek, waar u uw doelgroep te pakken krijgt.

Gebod 3 – Geen lappen tekst

Mensen lezen liever niet te veel tekst op een beeldscherm. Plaats daarom niet te veel tekst, anders schrikt u uw doelgroep af. Combineer pakkende zinnen met duidelijke visuele taal.

Gebod 4 – Updates belangrijk

Als u via Channel4You adverteert, heeft u misschien niet dagelijks zicht op de beeldschermen waarop u content plaatst. De beeldschermen hangen namelijk niet recht voor uw neus in de winkel. Zorg desondanks voor actuele content. Met verouderde content heeft narrowcasting weinig zin. Bij Channel4You kunt u onbeperkt uw boodschap aanpassen op ieder moment van de dag. Vergeet dat niet en plaats of bewerk consequent content op de juiste tijden.

Gebod 5 – Zorg voor een call-to-action

U kunt de boodschap die u via narrowcasting verspreidt multifunctioneel inzetten. U kunt informeren over uw bedrijf en u kunt uw naamsbekendheid vergroten, maar het is vooral nuttig om klanten aan te sporen een actie te ondernemen. Denk aan een winactie, een bepaalde termijn om te reageren voor korting of zorg voor een interactief beeldscherm. Een beeldscherm met touchscreen bijvoorbeeld of een beeldscherm met 3D-mogelijkheden of een ingebouwde webcam, waardoor de klant deel uitmaakt van het beeld. Er zijn allerlei manieren om narrowcasting op een (inter)actieve manier in te zetten. Maak daar gebruik van! We wensen u een succesvolle narrowcasting-tijd toe!

Voorbeeld narrowcasting schermen

Meer weten?

Wil je weten wat de verschillende mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Heb je interesse in een eigen beeldscherm of wil je meer weten over het adverteren in ons schermennetwerk? Bel ons via 088-9090450 of vul het contactformulier in. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.