De 7 eisen aan narrowcasting

Narrowcasting is inmiddels een vast onderdeel van het marketingconcept van veel Nederlandse bedrijven. Er wordt in dit tijdperk steeds meer gecommuniceerd door middel van beeldschermen en een narrowcasting concept voor bedrijven past hier uitstekend in. Het is een manier waarop een doelgroep op gerichte wijze benaderd kan worden. De kracht van herhaling door op diverse strategische plekken goed zichtbaar te zijn, zorgt ervoor dat de consument meerdere malen de prikkel van de marketingboodschap krijgt.

Veel ondernemers ervaren dat narrowcasting een marketingmiddel is dat zichzelf heel goed kan terugverdienen, mits het aan de eisen van het bedrijf voldoet. Alleen dan is het geschikt om ingezet te worden als marketinginstrument.

Hieronder de 7 eisen waar een narrowcasting concept aan moet voldoen:

 • Het moet aansluiten op de bedrijfsdoelstelling

Het is voor een bedrijf heel belangrijk om van te voren de doelstelling van de narrowcasting inzet te bepalen. Is er een actiematige – of themamatige doelstelling? Wat is de doelgroep die benaderd moet worden? Welk resultaat heeft het bedrijf voor ogen? Alleen het narrowcasting concept wat hierbij naadloos op aansluit is geschikt voor het bedrijf.

 • Het moet aansluiten op de inzetbehoefte

Er zijn diverse manieren waarop je narrowcasting kunt inzetten. Er kan een keuze gemaakt worden om de onderneming alleen extern te promoten maar er kan vanzelfsprekend ook gekozen worden om in de bedrijfslocatie zelf een scherm te plaatsen, waarbij er een keuze is om het in een buitenaanzicht of etalage te gebruiken of een interne presentatie in de bedrijfsruimte. Een narrowcasting systeem dat aansluit op de inzetbehoefte is geschikt.

 • Het juiste systeem bepalen

De keuze van het juiste, meest passende, narrowcasting systeem is zeer belangrijk. Het systeem moet gebruiksvriendelijk zijn, moet snel aanpassingen kunnen verwerken en moet meerdere campagnes tegelijk kunnen opslaan. Dit laatste is van belang voor een actiematige inzet. Dan moeten deze campagnes automatisch getoond worden op de momenten dat u dat wenst, zonder dat u daar zelf aan hoeft te denken. Kies hiervoor het juiste narrowcasting systeem.

 • Het netwerk moet passen bij de bedrijfsdoelstellingen

Voor de bedrijfsuiting op de externe locaties is het van belang dat er een aantrekkelijk netwerk beschikbaar is. Het is immers de bedoeling dat uw doelgroep bereikt wordt anders zal uw investering te weinig renderen. Een uitgebreid netwerk met veel keuze dat past in een plaatselijke of regionale doelstelling is van groot belang. Het juiste narrowcasting bedrijf kan u een aantrekkelijk netwerk bieden.

 • Het systeem moet de juiste content mogelijkheden hebben.

Er zijn systemen die wat beperkt zijn in de content mogelijkheden. Een goed narrowcasting systeem heeft veelzijdige mogelijkheden om alle soorten content (tekst, plaatjes en filmpjes) op een hoge kwaliteit te projecteren op het scherm. Het geeft inbreuk op het imago van het bedrijf als de getoonde content er (amateuristisch) in elkaar geknutseld uit ziet.

 • De juiste servicegraad van het narrowcasting bedrijf.

Een narrowcasting systeem moet voor een onderneming van toegevoegde waarde zijn en geen bron van zorgen. Het is van belang dat er een juiste helpdesk voorhanden is die iedere vraag en probleem op effectieve wijze kan beantwoorden en wegnemen. Daarnaast is het van belang dat deze helpdesk snel en persoonlijk bereikbaar is voor advies.

 • De juiste prijs-kwaliteitverhouding van het concept.

Er zijn diverse aanbieders van narrowcasting concepten. Er zitten grote verschillen tussen deze bedrijven. Het is voor de ondernemer van belang om de juiste aanbieder te zoeken die in al deze bovenstaande punten voorziet en daarvoor de juiste, betaalbare prijs rekent.

Het narrowcasting concept van Channel4You voldoet aan alle eisen

 • Wij kunnen u een narrowcasting concept bieden dat volledig aansluit op iedere doelstelling.
 • Wij hebben diverse mogelijkheden waarop u uw narrowcasting kunt inzetten, zowel door middel van exploitatie als promotie.
 • Wij hebben een zeer gebruiksvriendelijk systeem waarbij u meerdere campagnes kunt plannen en tegelijk kunt laten draaien
 • Wij hebben een zeer uitgebreid netwerk van aansprekende locaties zodat u goed onder de aandacht kunt komen van iedere doelgroep.
 • Wij hebben een uitgebreid scala aan content mogelijkheden waarbij we u kunnen ondersteunen met het maken van uw marketingboodschap.
 • Wij hebben een zeer vriendelijke en persoonlijke klantenservice en zorgen voor efficiënte maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op uw wensen en doelstellingen.
 • Wij hebben de juiste prijs-kwaliteitverhouding en zorgen hiermee voor een betaalbare prijsstelling.

Informeer vrijblijvend naar de narrowcasting mogelijkheden van Channel4You.

Onze accountmanagers komen graag vrijblijvend bij u langs om te bespreken hoe u een narrowcasting systeem kunt implementeren in uw marketingstrategie.

Klik hier voor het inplannen van een afspraak.

Voorbeeld narrowcasting schermen

Meer weten?

Wil je weten wat de verschillende mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Heb je interesse in een eigen beeldscherm of wil je meer weten over het adverteren in ons schermennetwerk? Bel ons via 088-9090450 of vul het contactformulier in. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.