5 Tips voor topcontent

U hoort het vaak en u vindt het ook logisch: de content die u plaatst en verspreidt moet steengoed zijn. U moet de doelgroep aanspreken en vasthouden. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als uw bedrijf in een niche zit waarover u geen kleurrijke en veelzijdige uitingen kunt verspreiden. We geven u vijf tips om toch voor relevante en interessante content te zorgen.

Tip1: …En weg is het probleem

Het is een stuk makkelijker om voor onderwerpen als cosmetica, politiek of sport een permanente stroom van toegankelijke content te verzinnen, dan voor ingewikkelde ICT-oplossingen, juridische branches of de logistiek. Toch draagt uw bedrijf waarschijnlijk bij aan het oplossen van een probleem of het vereenvoudigen van een handeling. Leg daar de focus op. U lost problemen op, dat is toch fantastisch?!

Tip 2: Heldere infographics

Uw bedrijf houdt zich bezig met ingewikkelde materie of complexe constructies. Ontwikkel dan een infographic waarmee u uw input vertaalt naar begrijpelijke content. Een goede infographic kan uitermate verhelderend zijn voor een brede doelgroep.

Tip 3: Mix en match

U hoeft uw vakjargon, ingewikkelde content of weinig kleurrijke boodschap niet alleen tekstueel te verspreiden via narrowcasting. Maak er een multimediale boodschap van. Zet video in of afbeeldingen, samen met een ijzersterke oneliner. Combineer meerdere mediatools en maak er een diverse advertentie van.

Tip 4: Aha-erlebnis

Uw bedrijf houdt zich waarschijnlijk niet voor niets bezig met moeilijke informatie, of met één bepaalde niche. Er is behoefte aan, u helpt er andere bedrijven, doelgroepen en/of klanten mee. Zorg voor een aha-erlebnis. Waaraan draagt uw bedrijf bij? Wat heeft uw bedrijf voor geweldigs ontwikkeld? Vertel het op een onverwachte manier. Geef de doelgroep nieuwe inzichten. “Goh! Dat dat kan joh!” of “Wow, wat knap dat dit bedrijf dit kan?!”

Tip 5: Actualiteit

Doet uw bedrijf iets met een actueel besproken onderwerp? Verschijnt er iets in het nieuws wat met uw branche te maken heeft? Maak daar gebruik van. U creëert zo herkenbare content en vangt daarmee de aandacht van de doelgroep op een eenvoudige manier. We hopen dat u iets heeft aan bovenstaande ideeën. We weten zeker dat ieder bedrijf voor relevante en interessante content kan zorgen. Ondanks de ingewikkeldheid of weinig fantasierijke zaken die zich binnen het bedrijf afspelen. Uw bedrijf bestaat niet voor niets en dat mag naar buiten uitgedragen worden!

Voorbeeld narrowcasting schermen

Meer weten?

Wil je weten wat de verschillende mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Heb je interesse in een eigen beeldscherm of wil je meer weten over het adverteren in ons schermennetwerk? Bel ons via 088-9090450 of vul het contactformulier in. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.